فایل:Casa Bofarull.jpg

Page contents not supported in other languages.
ویکی‌پدیادان، آچیق بیلیک‌لیک‌دن

فایلین اصلی(۳٬۶۴۸ × ۲٬۷۳۶ پیکسل, فایل اؤلچوسو: ۴٫۵۳ مگابایت, MIME نوعو: image/jpeg)

بو فایل ویکی‌انبار-دن‌دیر و آیری پروژه‌ده ایستیفاده اولماق امکانی وار. اونون باره‌سینده اولان شرح فایلین شرح صحیفه‌سی آشاغیدا گوستریلیب.

آچیقلاما

Els PALLARESOS - Casa Bofarull, de Josep M. Jujol.

Josep M. Jujol (1879-1949) ha deixat bon testimoni de la seva genialitat en el poble dels Pallaresos. D´entre les nombroses obres que hi va dur a terme en sobresurt la Casa Bofarull, la construcció de tipus civil més representativa d´aquest gran arquitecte a les comarques tarragonines. L´actuació de Jujol en aquest edifici rural, duta a terme entre els anys 1914 i 1931, respon a l´objectiu d´eliminar-ne l´aspecte descurat que presentava i ennoblir-lo.

A la façana principal de la casa, orientada a l´oest, hi destaca la porta d´accés amb uns arcs semicirculars d´estil romànic; en el centre de l´arquivolta més exterior hi apareix l´inscripció "Ave Maria" en lletres modernistes. L´obertura al seu damunt és de característiques molt peculiars. L´eix central i més destacat, però, de la Casa Bofarull és l´escala-torre de planta quadrada. Aquest cos és coronat per una peculiar teulada de ceràmica de quatre vessants damunt de la qual s´aixeca un àngel parallamps dissenyat en principi com a penell. Més a ponent, en un angle, s´alça una torre, coronada per uns merlets piramidals cantoners, en la qual s´obren uns balcons amb fantasioses baranes metàl-liques reforçades i unes finestres aixamfranades encaixades en les seves arestes. Les obertures d´aquestes finestres presenten uns interessants esgrafiats que s´estenen a altres punts del parament.

A la façana posterior de la casa Jujol va construir una lleugera galeria de maó recolzada en fràgils columnes de fosa. Aquest es pot considerar l´element més historicista del conjunt, ja que recupera les clàssiques galeries de les masies dels segles XVII i XVIII, però amb una clara influència de l´arquitectura islàmica.

Jujol va pintar per a aquesta casa unes pintures al-legòriques de les estacions de l´any que encara es conserven. Una altra de les meravelles de la casa és la reixa que protegeix l´onertura triangular de la paret del jardí, feta amb eines velles de la feina de pagès. Com aquest, la casa Bofarull conserva molts element arquitectònics d´admirable execucuó -reixes, vidrieres, baranes, portes, paviments, esgrafiats o mobiliari- que situen a Jujol en el cim de la creació arquitectònica modernista a Catalunya.
تاریخ
قایناق originally posted to Flickr as Catalunya - Tarragonès
یازار Jaume Meneses
ایجازه
(فایلین تکرار ایستیفاده‌سی)
این نگاره که در اصل به فلیکر ارسال شده بود، به ویکی‌مدیا کامانز توسط Flickr upload bot در ‏۱۲ فوریه ۲۰۱۰‏, ۰۵:۳۶ توسط Amadalvarez بارگذاری شده‌است. در آن تاریخ مجوز زیر را داشت.
w:azb:کریئیتیو کامنز
تخصیص بیرگه پایلاشیم
این پرونده با اجازه‌نامهٔ کریتیو کامانز Attribution-Share Alike 2.0 عمومی منتشر شده است.
سیزین ایجازه نیز وار دیر:
  • بؤلۆشمک – اثرین کپی، پایلاشماق و چاتدیرماسی اوچون
  • تلفیق ائت – اثرین توتوشدورماسی اوچون
آشاغی داکی شرایطله:
  • تخصیص – اثری مؤلف و یا لیسئنزییالی طرفین‌دن گؤستریلدیی کیمی ایستیناد ائتملیسینیز (آنجاق سنی دستکلدیینی و یا اثردن ایستیفاده ائتمیینیزی تکلیف ائتمملیسینیز).
  • بیرگه پایلاشیم – اگر بو اثرده دَییشدیرمه، چؤندرمه، یا دا کؤک‌دن دوزلتمه ائتسز، اله گلمیش اثری یالنیز بیر ائشیت یوخسا اوخشار بیر مجوزین آلتیندا یاییملایابیلرسینیز .
مختصات دوربین۴۱° ۱۰′ ۲۹٫۱۶″ N, ۱° ۱۶′ ۰۸٫۲۱″ E Kartographer map based on OpenStreetMap.محل قرارگیری این نگاره و سایر نگاره‌ها در: نقشهٔ شهری بازinfo

عنوان

شرحی یک‌خطی از محتوای این فایل اضافه کنید

آیتم‌هایی که در این پرونده نمایش داده شده‌اند

توصیف‌ها فارسی

این خصوصیت مقداری دارد اما نامشخص است.

۳ آقوست 2009

41°10'29.161"N, 1°16'8.209"E

41°10'29.16001"N, 1°16'8.20999"E

exposure time انگلیسی

0.00107526881720430107 ثانیه

f-number انگلیسی

۵٫۹

focal length انگلیسی

۷٫۱ میلی‌متر

ISO speed انگلیسی

۱۰۰

عکس فارسی

checksum انگلیسی

9dcce8f019faf0a47b759b11a549c2091a9016ad

۴٬۷۵۲٬۹۹۹ بیت

بلندی فارسی

۲٬۷۳۶ پیکسل

عرض فارسی

۳٬۶۴۸ پیکسل

فايل گئچمیشی

فايلین اول‌کی وئرسیياسینی گؤرمک اۆچون گۆن/تاریخ بؤلمه‌سینده‌کی تاریخلری تێقلايین.

تاریخ/واختکیچیک عکساؤلچولرایشلدنباخیش
ایندیکی‏۱۲ فوریه ۲۰۱۰، ساعت ۰۵:۳۶‏۱۲ فوریه ۲۰۱۰، ساعت ۰۵:۳۶ تاریخینده‌کی سۆروموندن کیچیک گؤرونتوسو۳٬۶۴۸ در ۲٬۷۳۶ (۴٫۵۳ مگابایت)Flickr upload botUploaded from http://flickr.com/photo/11198957@N08/3821916377 using Flickr upload bot

آشاغیداکی صحیفه بو فایلا باغلانیر

فایلین باشاباش ایشلنیلمه‌سی

بو فایل آشاغی داکی آیری ویکی لرده ایشلَنیر:

مِتابیلگی‌لر